We are apologize for the inconvenience but you need to download
more modern browser in order to be able to browse our page
17 July 1996

De Ni’je Veste wordt nieuwe naam gefuseerde scholen

Leerlingen vieren allerlaatste schooldag Groenlose Deken van Dam

GROENLO
De Ni’je Veste, zo gaat de nieuwe Groenlose school heten die ontstaat uit de fusie tussen de Deken van Damschool en de St. Jozefschool. Voor de leerlingen van beide scholen verandert voorlopig echter weinig; zij krijgen tenminste het eerste jaar nog les in hun ‘eigen’ schoolgebouw. Groep acht van de Deken van Damschool vierde gisterochtend de allerlaatste schooldag in de geschiedenis van de school. Na de zomer beginnen deze leerlingen aan het voortgezet onderwijs. De Deken van Damschool bestaat dan niet meer.

Sporttenue
Alle dertig kinderen waren gesto-ken in het sporttenue van de school. „Zij zijn de laatsten die kunnen zeggen dat ze van de Deken van Damschool komen”, legde leerkracht Jos Rosendaal uit. „De schoolshirts hebben we niet meer nodig, daarom krijgen ze er allemaal eentje mee.” De leerlingen hoefden deze laatste schooldag niet veel meer te doen. Zij kregen hun laatste rapport en namen afscheid van de leerkrachten. Om 10.15 uur zat de dag er voor hen op. De jongere kinderen moeten nog tot en met vrijdag naar school. Rosendaal: „De leerlingen van groep acht vinden het elk jaar heel leuk om eerder vakantie te hebben dan de rest. Maar meestal komen ze de volgende dag alweer terug naar school om te wagen of we iets voor ze te doen hebben. Dan vervelen ze zich al.”

Grolse drop
Op de lessenaar van Rosendaal lagen wat kado’s. „Dat doen ze altijd op de laatste schooldag. De kinderen zijn echte Grollenaren en ik kom uit Lichtenvoorde. Dus die strijd speelt hier op school ook wel een beetje, maar wel voor de grap. Dat kun je ook zien aan de kado’s die ik krijg: Grolse drop en zo.” Aan de fusie tussen de Deken van Damschool en de St. Jozefschool ging een complete strijd vooraf. Een fusie tussen de Watermolen, Willibrordus en de St. Jozef-school, die te weinig leerlingen had, mislukte. Daardoor voelde het schoolbestuur St. Calixtus zich geroepen af te treden. Het interim-bestuur heeft daarna de fusie tussen de basisscholen De-ken van Dam en St. Jozef tot stand gebracht. Hoewel de beide scholen onder één naam zullen voortgaan, zal er in de praktijk weinig veranderen. Wel komt er meer overleg tussen de scholen om het aanbod voor alle leerlingen gelijk te houden. „Zo gaan de kinderen hier langer op kamp, dan de leerlingen van de St. Jozefschool. Dat kan natuurlijk niet, dus dat moet gelijk getrokken worden”, aldus Rosendaal. Aan het begin van het volgende schooljaar wordt de nieuwe school feestelijk geopend.

Foto: Henk Westerveld

Leave a Reply

Top
Gegevens laden