We are apologize for the inconvenience but you need to download
more modern browser in order to be able to browse our page
6 May 2014

Vestingstadje Groenlo begroet Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

Burgemeester Annette Bronsvoort: ‘Uniek voor Groenlo, voor Oost Gelre en voor de regio!’
Groenlo – “Wat een fantastische dag, wat een spontane ontmoeting en wat een overweldigende belangstelling van de burgers van Oost Gelre. Voor mij als burgemeester bijzonder fijn om dit te mogen meemaken. Uniek voor Groenlo, voor Oost Gelre en voor de Regio. Omdat het een werkbezoek betrof, is het bovendien een goede zaak dat wij vandaag niet alleen in Oost Gelre, maar ook op andere plaatsen in de Achterhoek tal van ontwikkelingen kunnen laten zien, die hier momenteel gaande zijn.”
De eerste reacties van burgemeester Annette Bronsvoort, direct nadat zij Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, vergezeld van de Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland Clemens Cornielje, uitgeleide had gedaan en hen had uitgezwaaid na hun werkbezoek aan Groenlo.

Voor het eerst in haar leven, en dat in de functie van burgemeester, let wel slechts 33 dagen na haar installatie, maakte Annette Bronsvoort kennis met het huidige Koningspaar van Nederland. Tevens voor haar een hoogtepunt op de bestuurlijke weg, die zij officieel op 3 april jl. is ingeslagen.

“Maar het gaat niet om mij, want nogmaals het bezoek is van grote waarde voor de gehele Regio Achterhoek, waar Oost Gelre en Groenlo onderdeel van uitmaken.”

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brachten afgelopen dinsdag een streek- dan wel werkbezoek aan de Gelderse Achterhoek, waarbij achtereenvolgens de plaatsen Borculo, Neede, Groenlo en Ulft werden aangedaan. In het Vestingstadje Groenlo werd er door het koningspaar een bezoek gebracht aan het Graafschap College. Met nog geen tienduizend inwoners staat Groenlo bekend als een plaats, waar het verenigingsleven enorm bloeit. Derhalve is het aantal er aanwezige verenigingen voor jong en oud erg groot. Maar wat Groenlo niet kent, is een Oranjevereniging. Dat gegeven in ogenschouw nemende, mag deze week de belangstelling voor, alsmede de begroeting van Koning Willem-Alexander en zijn echtgenote Koningin Máxima als bijzonder geslaagd worden beschouwd.

Foto`s

Bron: Groenlose gids.

Leave a Reply

Top
Gegevens laden