We are apologize for the inconvenience but you need to download
more modern browser in order to be able to browse our page
14 May 1989

Mariaparochie in Groenlo 25 jaar

Berend Engel onthult Madonnabeeld.

Tijdens de viering mocht Berend Engel- de eerste dopeling destijds in de Mariakerk- het eerste deel van het kunstwerk onthullen. Het is een Madonnabeeld vervaardigd door de kunstenaar Gerard Heman. Het was de bedoeling het totale kunstwerk te presenteren maar door ziekte van de kun-stenaar lukte dat niet. Omdat de parochie de naam van Maria draagt zal ook in het andere deel van het kunstwerk de betekenis van Maria doorklinken, zo kon pastoor Bekke zondagmorgen alvast onthullen. Aan de andere kant van het altaar zal de bruiloft van Kana worden weergegeven en de bijzondere betekenis van Maria daarin. Deken Wagenaars sprak een feestrede uit waarin hij de betekenis van het Pinksterfeest en het feest van het 25-jarig bestaan van de Mariaparochie aaneen smeedde.

Extra verrassing
„Het gaat in beide gevallen om de goede geest”, aldus deken Wagenaars, die ook de activiteiten van pastoor Kievitsbosch- de bouwpastoor van destijds- in herinnering riep. Overigens was pastoor Kievietsbosch zondag zelf één van de voorgangers tijdens de eucharistieviering.
Pastoor Bekke kwam nog met een extra verrassing. De Gregoriusvereniging had voor een aantal leden gouden en zilveren onderscheidingen toegekend voor langdurig bewezen diensten en die werden opgespeld door de dames van de jubilarissen. De dames zelf werden in de bloemetjes gezet. Overigens verleende zondagmorgen zowel het heren- als het dameskoor medewerking aan de viering. Deze week zullen nog meerdere festiviteiten plaats hebben. De kosten van het kunstwerk en de verdere viering kunnen worden bestreden uit de opbrengst van de geldactie die goed is aangeslagen.

Foto: Henk Westerveld

Leave a Reply

Top
Gegevens laden