We are apologize for the inconvenience but you need to download
more modern browser in order to be able to browse our page
18 July 2014

In een ingetogen sfeer als gevolg van de vliegramp.
Groenlo opent massaal Nieuwe Lievelderpoort over stadsgracht.

Groenlo
Al onze voornemens om er een bijzonder feestelijke dag van te maken, zijn helaas doorkruist vanwege een verschrikkelijke vliegramp, die met name ons land heeft getroffen.

Foto`s

Het is ondanks alle voor deze dag in gang gezette voorbereidingen, de geweldige inzet van zoveel mensen, alsmede het fraaie mooie zomerweer een treurige dag. Wij staan hier met gemengde gevoelens, wij zijn enorm geschokt, de ramp die zoveel slachtoffers, en met name landgenoten tot gevolg heeft gehad, heeft ons diep geraakt en zal ons altijd blijven achtervolgen.

Met deze woorden opende burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre afgelopen vrijdag de ceremoniële activiteiten rond de oplevering van het project de Boompjeswal en de opening van de nieuwe brug met stadspoort, waaraan de toepasselijke naam Nieuwe Lievelderpoort is gegeven.Als college hebben wij lang en serieus beraad gevoerd hoe wij deze opening in het verlengde van de catastrofe van gisteren met de MH17 boven Oekraïne moesten aanpakken. Uiteindelijk kwam er een ingekort en op alle onderdelen aangepast programma uit de bus. Op deze wijze willen wij samen met u allen ons respect betuigen aan alle slechtoffers, hun nabestaanden, familieleden, vrienden en bekenden, die de dupe zijn geworden van deze verschrikkelijke ramp, aldus burgemeester Bronsvoort, die vervolgens alle aanwezigen verzocht enkele momenten stilte in acht te houden. Vervolgens ging de eerste burger van Oost Gelre in op de totstandkoming van het prachtige project, zijnde na afronding van de Markt en het Europlein en omgeving de tweede fase van het Programma Stad Groenlo. Een project dat tot stand is gekomen dankzij de inzet en de medewerking van velen, waaronder in het bijzonder de burgers zelf.Het project mag er zijn. Het betreft hier vanwege de binnenkomst van de Vestingstad Groenlo niet alleen een markant punt, het resultaat van, voor en door Groenlo mag tevens worden gezien als een nieuwe vorm van verbinding tussen alle onderdelen uit de Groenlose samenleving.Gedeputeerde Annemieke Traag van Gelderland memoreerde dat de provincie dit soort projecten graag ondersteunt. Groenlo is een mooi stadje, een soort parel in de prachtige Achterhoek. Mede daarom is het een felicitatie waard voor al hetgeen hier in zeer kort tijdsbestek is gerealiseerd.Namens hoofdaannemer Rouwmaat Groep uit Groenlo schetste Bertil de Haan in het kort het werkproces, zoals dat in de afgelopen maanden heeft plaatsgevonden. Medio oktober 2013 kregen wij de opdracht en nu negen maanden later zijn wij getuige van de oplevering. Met medewerking van diverse onderaannemers hebben wij al onze creativiteit naar boven gehaald om er iets moois van te maken. Trots zijn wij dat een en ander is bereikt met alleen Achterhoekse bedrijven. Dit project uitvoeren heeft ons zoveel deugd en werkplezier bezorgd dat wij met belangstelling uitkijken naar fase 3 oftewel het volgende project in het kader van het Programma Stad Groenlo. Vervolgens werd de brug geopend met een stormram, die herinneringen opriep aan de Slag om Grolle in 1926. Een middel, dat werd bediend door een groot aantal willekeurige vertegenwoordigers, die direct of indirect aan het totale project hun medewerking hebben verleend.

Bron: Groenlose gids.

Leave a Reply

Top
Gegevens laden